Ideje élvezni az életet! Ha kellemes grillezési élményre vágyik, próbálja ki a myKamado kerámia grillt és meg fog lepődni sokoldalúságán. Barátai is irigykedve fogják nézni a végeredményt, amely a sütőjéből az asztalra kerül.
Történelem: A kamadót Kínában találták fel, de elterjedt Koreában, és végül Japánba is eljutott.A kamado név jelentése tűzhely. A "mushikamado" nevű mozgatható kamado a második világháború után keltette fel az amerikaiak figyelmét. Ma az Egyesült Államokban Kamado-stílusú tűzhelyként vagy barbecue grillként is megtalálható. A mushikamado egy kerek agyagedény, levehető kupolás agyagfedéllel, és jellemzően Dél-Japánban használják.
Felépítés: A kamado különféle anyagokból készül, beleértve a tűzálló kerámiákat, a tűzálló anyagokat, a duplafalú szigetelt acélt, a hagyományos terrakottát vagy a portlandcement és a zúzott láva keverékét.
A modern kerámia és tűzálló anyagok csökkentik a repedés lehetőségét, ami az eredeti tervezés gyakori hibája volt. A berendezés alsó oldalán lévő nyílás biztosítja a levegőt, valamint egy szabályozható szellőzőnyílás a kupolafedél tetején, hogy a levegő távozhasson a sütőtérből. A hőmérséklet szabályozása ennek a két szellőzőnyílásnak a beállításával történik, amely a legtöbb Kamado-stílusú tűzhelyen a fedélen lévő lyukon keresztül ellenőrizhető. Digitális hőmérséklet-szabályozó eszközök szerelhetők fel kis ventilátorral a légáramlás szabályozására. A csúcskategóriás kamadók olyan szigetelőrétegekkel rendelkeznek, amelyek alacsony légáramlású főzési feltételeket teremtenek.
Működés: A kamado grillek általában faszénnel működnek. Megpróbálták azonban gázzal, villannyal vagy pellettel üzemeltetni. A faszén kevés hamut termel, ezért előnyösebb ezzel a sütés.
A Mushikamado-t rizs párolására tervezték, és a japán családok ünnepélyes alkalmakra használják. De a termék sokoldalúságának köszönhetően, grillezésre és füstölésre is használható. Például még pizzát is süthetünk benne a megfelelő adapterrel. Ez a kerámia héj 400 °C (750 °F) hőmérsékletig tartó hőmegtartó tulajdonságainak köszönhetően. A légáramlás precíz szabályozása azt jelenti, hogy a Kamado-stílusú tűzhelyek olyanok, mint a fatüzelésű sütők, és sütésre és füstölésre is használhatók. A kamadókba behelyezhető egy forgónyárs is, a tökéletes grillcsirke sütésre.
Bemutatjuk kültéri moduláris konyharendszerünket, amely bárhogyan variálható és összeilleszthető ezen kategória bármelyik modul termékével.
Konyhakombinációink a főzés, grillezés szerelmeseit minden tekintetben kielégítik, illetve páratlan eleganciát varázsolnak kertjébe.